Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u petak, 15. jula 2022. godine, razgovarali su o stanju u povratničkim sredinama.

Muftija Fazlović se zahvalio ministru Ramiću na realizaciji značajnih projekata u džematima i medžlisima na području Muftiluka tuzlanskog. Istakao je pregalaštvo, vrijedan rad i kontinuirano prisustvo ministra Ramića i njegovih saradnika u Podrinju i drugim sredinama što je posebno značajno za ljude koji su se nakon Agresije na Bosnu i Hercegovinu vratili u svoje domove.

Razgovarano je o mogućnostima razvoja povratničkih džemata u Podrinju, nastavku izgradnji vjerske infrastrukture i ekonomskom osnaživanju povratnika.

Iskazana je zahvalnost Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica na podršci u oganizaciji obilježavanja godišnjica genocida u Srebrenici i zločina nad Bošnjacima u Podrinju. Značajna je i podrška Ministarstva kulturnim i vjerskim manifestacijama u Podrinju kao što su „Dani povratka“ i „Dani Hasana Kaimije“.