U muhadžirskom naselju Ježevac, Medžlis Islamske zajednice Banovići organizirana je podjela iftara i zajednički iftar sa lokalnim stanovništvom. Ovo je jedna od brojnih humanitarnih akcija koju provodi MIZ Banovići u muhadžirskim naseljima.

Prilikom ove posjete podijeljeno je 140 obroka, dok je zajedničkom iftaru prisustvovalo 40 postača. Obroke su dijelili aktivisti Mreže mladih MIZ Banovići.

Pored lokalnog stanovništva, na iftaru su prisustvovali Mumin-ef. Mumić, izaslanik Muftije tuzlanskog ispred Ureda za društvenu brigu Muftijstva tuzlanskog, koordinator Kursa islama MIZ Banovići hfz. Abdulaziz Hidić i aktivisti Mreže mladih MIZ Banovići.

Mumin-ef. Mumić je izrazio zadovoljstvo što može prisustvovati ovakvoj vrsti iftara, te da je sama svrha ovakvih aktivnosti zajedništvo i međusobna briga muslimana. Također, uručene su hedije i lokalnoj omladini te je i na takav način pružena podrška i poruka muhadžirima u naselju Ježevac da nisu zaboravljeni.

Nakon iftara, posjećena je džamija Islamskog centra u Banovićima, gdje je klanjan teravih-namaz, a nakon namaza Mumin-ef. Mumić je upoznao prisutne džematlije o dosadašnjem radu Ureda za društvenu brigu, naglasivši da je dijapazon aktivnosti Ureda za društvenu brigu od dijeljenja ifara do gradnje stambenih objekata za stanovništvo u potrebi.