U prostorijama Mektebskog centra u Bijeljini, dana 11. februara 2023. godine, održan je roditeljski sastanak na kojem su se roditeljima obratili glavni imam Samir-ef. Camić i muallim Mirsad-ef. Okanović.

Razgovarano je o važnosti dobre saradnje između roditelja i muallima, kako bi se proces same nastave podigao na jedan viši nivo. Roditelji su prema Islamskoj zajednici iskazali veliko poštovanje i zahvalnost za svu pažnju koja se poklanja djeci na polju njihovog obrazovanja, podučavnja i odgoja.

 

U narednom periodu u Mektebskom centru će biti organizirani besplatni dodatni časovi iz školskih predmeta matematika i fizika. Zajedno sa glavnim imamom Camićem, roditelji su nakratko prisustvovali časovima mektepske pouke.

U ponedjeljak, 13. februara 2023. godine, u Mektebskom centru u Bijeljini održano je predavanje na temu “Polazak djeteta u školu i rano školsko doba”. Predavanje je održala prof. razredne nastave Sabina Korajkić učiteljica u Osnovnoj školi “Sv. Sava” u Bijeljini. Učiteljica je govorila o pripremama djeteta u školu, faze kroz koje prolazi, ali i velikim izazovima sa kojima se suočavaju djeca i roditelji.

Na predavanju su se obratile i učiteljice iz Mekteba za predškolski uzrast Bijeljina, a kraj je ostavljen za diskusiju gdje su prisutni postavljali pitanja i podijelili svoja životna iskustva i iskustva današnjih izazova u odgoju djece.

Saradnju i podršku svojim prisustvom pokazale su i dvije učiteljice iz mekteba za predškolski uzrast Vildan iz Janje koje su se također obratile i podijelile svoje iskustvo.