U povodu Dana džamija u Gradskoj džamiji u Bratuncu upriličena je izložba dokumenata o Mustafa-ef. Mujkanoviću i slike džamija Medžlisa Islamske zajednice Bratunac.

Šehid Mustafa-efendija Mujkanović je bio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac i član Sabora Islamske zajednice. Svirepo je ubijen 13. maja 1992. godine od strane srpskog agresora, a nakon višednevnog mučenja i prvi je šehid među imamima.

Izložbu čini 13 panela na kojima je prestavljen lik i djelo Mustafa-ef. Mujkanovića. Sadržaj koji se mogu vidjeti na panelima jesu njegove fotografije iz najranije mladosti, školovanje u Gazi Husrev-begovoj medresi, rezultati njegovog rada kao imama i glavnog imama u Bratuncu. Izložba govori i o obnovi i povratku – nastavku vjerskog života u Bratuncu nakon agresije.

U sklopu obilježavanja “Dana sjećanja na genocid u Bratuncu” organizirana je i izložba slika “Obnovljene bratunačke džamije”. Autorice slika koje su bile izložene su Amina i Lamija Salkić, polaznice škole slikanja “Vršanin”.