U povodu obilježavanja početka mjeseca ramazana juče je u mektebima gradačačkog džemata Sibovac – Omeragići organizovana radionica o temi “Ramazan u mom džematu”.

Polaznici mekteba su kreativnim i maštovitim pristupom iskazali radost zbog dolaska ovog našeg najvažnijeg gosta.

– Muallimu  izuzetnu čast i zadovoljstvo predstavlja da radi sa djecom koja pokazuju velika zalaganja, kreativnost i koju raduju nova saznanja. Saradnja sa roditeljima je veoma važna u postizanju dobrih uspjeha. Zajedničkim radom i trudom sve aktivnosti i zadaci se lakše rješavaju i daju veliki uspjeh. Vrlo je važno djecu od malih nogu navikavati na ramazansko ozračje, na radost i milost koju on sa sobom donosi – izjavio je mjesni imam Elvedin-ef. Kavazović.

Dodao je da je doček ramazana među mektebskim polaznicima već odavno praksa, ali da su vanredne okolnosti u kojima se nalazimo svakako ograničile broj predramazanskih aktivnosti.

– Nadamo se Božijoj milosti i pomoći da ovaj ramazan provedemo u zdravlju, kojim su danas iskušani brojni naši sugrađani – dodao je ef. Kavazović, uputivši ramazansku čestitke svim muslimanima – Ramazan šerif mubarek olsun!