U džematu Sibovac-Omeragići, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Gradačac, održana je Večer ilahija i mevluda, u povodu mjeseca nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana.

Na početku programa prisutnim se poslije akšam-namaza obratio mjesni imam Elvedin-ef. Kavazović, nakon čega je prigodan program ilahija i mevluda izveo hor “Mošus”, kojeg predvodi Ensar-ef. Gobeljić iz Brčkog.

Ovom prilikom hor “Mošus” je i premijerno izveo ilahiju “Ramazan”, dok su u programu učestvovali i polaznici mekteba, izvodeći ilahiju “Ti si ruža džennetska”.

03.jpg - MIZ Gradačac: U džematu Sibovac održana Večer ilahija i mevluda u povodu mjeseca ramazana

Prisutnima se obratio i predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Gradačac Haso Omerović.

Gost predavač bio je glavni imam medžlisa Bosanski Šamac i Odžak Safet-ef. Karahmetović, koji je održao lijep i poučan vazu-nasihat o blagoslovljenim mjesecima u islamu.

– Vjernik tokom svog dunjalučkog života treba da izvršava propise i obaveze prema svom Gospodaru, ali istinska sreća je kod Uzvišenog Allaha – istakao je efendija Karahmetović.

Ova večer protekla je u izuzetno lijepoj atmosferi i prisutni su imali priliku da osvježe svoje duše prelijepim izvođenjem ilahija i mevluda i duhovno se pripreme za dolazeći mjesec ramazan.