U srijedu, 02. septembra 2020. godine predstavnice aktiva žena džemata Stupari koje djeluju pri odjelu za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Kladanj posjetile su Osnovnu školu “Stupari” u Stuparima.
Razlog posjete bila je akcija u kojoj su prikupljena sredstva i kupljen školski pribor za djecu bez roditelja koji pohađaju ovu školu. S obzirom da je ova akcija bila veoma uspješna vrijedne aktivistice džemata Stupari, pored školskog pribora uručile su djeci i novčane hedije.
Predstavnica aktiva žena džemata Stupari Edina Kadrić, pored riječi zahvalnosti svima onima koji su uzeli učešća u ovoj humanitarnoj akciji, je istakla: “Naš Poslanik, a.s., koji je također stasavao bez oca i majke je govorio: „Ja i onaj ko se brine o siročetu bit ćemo u džennetu kao ova dva prsta” – pokazavši kažiprst i srednji prst. To nas je vodilo u ovoj akciji, pa je zbog toga i bila tako uspješna.“
Aktiv žena i mladi džemata Stupari su mnogo puta do sada pomagali rad škole, posebno vodeći brigu o učenicima koji su slabijeg imovnog stanja, na čemu im je posebnu zahvalnost uputio direktor škole Muriz Hajdarević.