Dana 18.6.2021., u Gradskoj džamiji u Srebreniku je upriličena promocija 13 svršenika hatme.

Svjedodžbe o završenoj hatmi su dobili: Alibegović Ibrahim, Čizmić Amina, Halilović Tarik, Jašarević Džemal, Jašarević Said, Junuzović Adna, Luković Kerim, Nurikić Džejla, Nurikić Nejra, Selimović Amina, Selimović Semina, Suljagić Ensar i Šabanović Sumeja. Njihov muallim je Emir-ef. Brašnjić. Svršenici hatme su izveli prelijep program učenja Kur'ana, ilahija i dove.

Skupu se obratio glavni imam MIZ Srebrenik Refik-ef. Hodžić, a predavanje je održao hafiz Mirnes-ef. Spahić, profesor u Behram-begovoj medresi. Prisutnima se u ime roditelja obratio gospodin Muhamed Jašarević.

Predsjednik Medžlisa Dževad Šehrić i predsjednik džematskog odbora Muhamed Jašarević su zaslušnim građanima uručili vakufname i zahvalnice. Vakufname su dobili: Hamidović Rusmir, Junuzović Amel, Yavuz Mustafa i Nurkanović Mirza, a zahvalnice: Driveline d.o.o. Srebrenik i Abdulah Joldić.

Ovom prilikom je istaknuto da džematski odbor Centar Srebrenik ulaže velike napore u promociji i afirmaciji mekteba, što je iz godine u godinu primijetno kroz infrastrukturu, uslove u mektebu, povećanje broja polaznika, ekskurzije i nagrade.