Omladina džemata Gračanica, Medžlis Islamske zajednice Živinice, ove zime je organizirala ciklus tribina pod nazivom “Druženje s hafizom”.

U toku prethodna tri mjeseca gosti su bili mladi hafizi sa područja MIZ Tuzla i MIZ Orašje. Na prvoj tribini održanoj 23.12.2023. godine, o temi Allahove milosti je govorio hafiz Eldar-ef. Ćatibušić, imam u džematu Donja Obodnica, MIZ Tuzla.

Na drugoj tribini, održanoj 27.1.2024., govorio je hafiz Ismail-ef. Fazlović, imam džemata Brčanska Malta, MIZ Tuzla. Hafiz Fazlović je govorio o pet korisnih savjeta za uspješan život.

Na trećoj tribini, održanoj 2.3.2024., govorio je hafiz Redžo-ef. Sivić, glavni imam MIZ Orašje, koji je održao predavaje o Božijim blagodatima.

Tribinama je prisustvovao veliki broj mladih iz džemata Gračanica, te su one ispunile svoju primarnu zadaću okupljanja naše omladine oko džamije i džemata.

Mladi u ovom džematu redovno organizuje omladinske iftare, zajedničke izlete, humanitarne projekte podjele paketa pomoći socijalno ugroženima, kao i posjete Memorijalnom centru Potočari, bajramske posjete džematu Ravne, Kamenica i mnoge druge projekte.