Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u džematu Šerići, MIZ Živinice, upriličena je svečana mektepska akademija u kojoj su učestvovali polaznici mektepske nastave i mladi.

Na svečanosti su uručene diplome za četiri srednjoškolca (Aličić Hamza, Aličić Mahir, Zenunović Sabina i Mukinović Ranija), kao i četvero odraslih džematlija među kojima je najstariji sedamdesetpetogodišnji Asim Mujezinović, zatim Aličić Muruveta i Muamera, kao i najmlađi član džematskog odbora Almir Ajšić.

Na svečanosti, koja je upriličena u haremu džamije, obratili su se glavni imam MIZ Živinice Sedin ef. Karić i dr. Mensur Husić, izaslanik muftije tuzlanskog.

U rad je pušten i predškolski mekteb za cjelodnevni boravak “Nehra” Šerići.

Džuma-namaz je predvodio i hutbu kazivao dr. Mensur-ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

U nedjelju, 3. marta, polaznici mektebske nastave Šerići će posjetiti šehitluke narodnih heroja Nesiba Malkića, Senada Mehdina Hodžića i Hajrudin-kapetana Mešića, kao i Memorijalni centar u Gornjoj Kalesiji i proučiti dove za sve bosanske šehide.