U srijedu 30. decembra ove godine muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović boravio je u radnoj posjeti medžlisima Islamske zajednice Bosanski Šamac i Odžak.

U Bosanskom Šamcu muftija Fazlović se susreo s glavnim imamom, predsjednikom i članovima Izvršnog odbora Medžlisa. Tokom razgovora domaćini su muftiju upoznali sa stanjem i radom Medžlisa, kao i prilikama u kojima žive Bošnjaci. Naglašena je potreba planskog rješavanja pitanja zapošljavanja mladih u ovome gradu, čime bi se osigurao opstanak i razvoj malobrojne bošnjačke zajednice na ovome području.

Ovu priliku su predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Bosanski Šamac iskoristili da se još jednom zahvale muftiji Vahid-ef. Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskome, kao i svim njegovim medžlisima i ustanovama za pomoć upućenu stanovnicima ovoga grada tokom prošlogodišnjih poplava.

Tokom posjete Medžlisu Islamske zajednice Odžak muftija Fazlović se susreo sa glavnim imamom, pomoćnikom glavnog imama, imamima, predsjednikom i članovima Izvršnog odbora. I u ovom razgovoru domaćini su muftiju upoznali s radom Medžlisa u protekloj godini. Posebno je istaknut veliki potencijal koji ovaj medžlis ima u djeci i mladima, te je naglašena važnost njihovog kvalitetnijeg uključivanja u rad Zajednice adekvatnim programima.

Tokom posjete Odžaku muftija Fazlović je gostovao u programu Radio Preporoda. Ovaj radio djeluje od 1997. godine na području sjeveroistočne Bosne i emituje 14 sati dnevno vlastitoga programa. 

Uz muftiju Fazlovića ovim susretima su prisustvovali i dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije i Muhamed Hasanspahić, sekretar Muftijstva tuzlanskog. 

{gallery}3112150{/gallery}