Mladi Medžlisa IZ-e Srebrenik, njih 50 su sa koordinatorom za rad mladih pri Medžlisu Srebrenik Emir-ef. Brašnjićem, u subotu, 17.2.2018. godine,  boravili u posjeti Srebrenici i Zvorniku.

U jutarnjim satima prvo su posjetili Divič, Zvornik, gdje ih je  dočekao Mehmed-ef. Tuhčić, imam džemata. Mehmed-ef. je mlade iz Srebrenika upoznao sa historijatom džemata kao i o vjerskom životu u ovom džematu. Nakon upoznavanja sa džematom domaćini su pripremili doručak za sve mlade iz Srebrenika.

Nakon Diviča mladi su posjetili Memorijalni centar Potočari, gdje su proučili Fatihu šehidima, a potom pogledali film o Genicidu u bivšoj fabrici akumulatora, te obišli kompleks zgrade, gdje su pogledali fotografije o Genocidu. Uposlenik centra je nakon pogledanog filma održao mladima predavanje o Genocidu. Nakon Potočara posjetili su Srebrenicu.

Po povratku mladi su posjetili Zvornik i Riječansku džamiju, gdje su obavili zajednički namaz. Dobrodošlicu su im priredili Osman-ef. Šahbegović sa mladima Zvornika. Tu su se družili mladi dva Medžlisa, a nakon toga uslijedilo je predavanje o historiji Zvornika koje je održao Osman-ef. Šahbegović.