Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, priredio je 14. novembra prijem za Emira Sinanovića i Muhameda Čiraka, učesnike iz Muftiluka tuzlanskog na Drugom regionalnom takmičenju u hifzu Časnog Kur'ana koje je nedavno održano u Sarajevu. Prijemu je prisustvovao i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Hafiz Emir Sinanović je na ovom takmičenju pobjedio u kategoriji učenja cijelog Kur'ana, a Muhamed Čirak je u kategoriji hifz Amme džuza zauzeo drugo mjesto. Na takmičenju je učestvovala i hafiza Elmedina Avdibašić koja je u kategoriji hifz 10 džuzova sa tedžvidom zauzela treće mjesto, ali nije bila u prilici prisustvovati ovom prijemu.

Muftija Fazlović je ovim vrijednim mladim ljudima čestitao na uspjesima koji zaslužuju da se dugo pamte, te je istakao kako je jako važno da imamo sve više mladih ljudi koji se vežu za Kur'an. Bosna i Hercegovina je, kroz naše medrese, uvijek imala dobre učače Kur'ana, kazao je muftija.

I medresanska generacija hafiza Emira Sinanovića je primjer tome. Hafiz Sinanović je Behram-begovu medresu završio 2013/14. školske godine, a u njegovoj 338. generaciji je 11 hafiza.

Na Drugom regionalnom takmičenju u hifzu Kur`ana, koje je održano početkom novembra ove godine u Sarajevu, učestvovalo je 50 hafiza iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Albanije, Makedonije, Srbije, Hrvatske i Ukrajine.