Druženje mladih iz tuzlanskih džemata Sepetari, Simin han, Slavinovići, Hukići, Grabovica, Turalibegova džamija, Gornji Čaklovići, Donji Čaklovići i Vasići upriličeno je u nedjelju 20.10.2019. godine. Druženje je održano u džematu Grabovica poslije akšam namaza.

Pored imama navedenih džemata i sedamdesetak djevojaka i momaka druženju je prisustvovao i hafiz Saudin-ef. Gobeljić, imam Kulturno-obrazovnog centra Tušanj-Slatina. Nakon namaza i uvodnog obraćanja imama džemata Grabovica Dženan-ef. Sinanovića održana je prigodna radionica za mlade.

Aktivnosti mladih na nivou navedenih džemata započele su prije skoro tri godine, a intencija je bila upoznavanje mladih iz susjednih džemata i sticanje novih prijateljstava. Rezultati ovih druženja upoznavanja i sklapanja prijateljstava su i bračne veze koje su sklopljene u protekle tri godine. Neki momci i djevojke su se upoznali na ovim druženjima a neki su odlučili da sklope brak sa svojim izabranicima koje su ranije poznavali. Tim povodom imami navedenih džemata odlučili su, u svoje i ime grupe mladih koji realizuju aktivnosti u okviru tuzlanske Mreže mladih, da svima koji su stupili u brak poklone prigodnu hediju, zaželjevši im dug, sretan i hajirli zajednički život.

U brak su stupili Kravić Enver i Smajić Azra, Bekić Emrah i Edina Vehbić, Sejranić Kemal i Bešić Amina, Sejranić Kenan i Smajlović Sabina, Jahić Ademir i Hodžić Arnela, Mujanović Šaban i Mehmedović Emina, Husarić Denis i Lejla Delibegović.

Rad Mreže mladih Medžlisa Tuzla organiziran je kroz šest grupa, koje obuhvataju sve tuzlanske džemate, kao i Omladinski krug koji na ovom području egzistira preko 20 godina.