Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Tuzla organizovala je tribinu povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a predavač na tribini bio je Harun Hodžić, major Armije Republike Bosne i Hercegovine.

On je govorio o značaju Dana nezavisnosti i doprinosu Armije Republike Bosne i Hercegovine u odbrani naših vrijednosti kroz niz primjera.

Major Harun Hodžić je od samog početka oružane agresije na našu domovinu bio uključen u pružanje otpora agresoru. Obavljao je dužnost oficira za vjere u Komandi Prvog korupsa i Komandi obuke i doktrine u činu majora. Danas je uposlenik Fonda Memroijali na pozicija vodiča u “Tunelu spasa”, te ujedno i hatib Ratne džamije na Igmanu.

Govoreći prisutnima naglasio da nam je nezavisnost donijela slobodu u kojoj se možemo obrazovati, slobodno okupljati u našim džamijama i centrima, govoriti o državi, vjeri, našem narodu.

Prisutnima se prigodno obratio i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskaović koji je istakao značaj obilježavanja dana koji su važni za našu domovinu i uputivši svima čestitku ovim važnim povodom.

Tokom ovog susreta simbolično su  majoru Harunu i Memsudin-ef. Gobeljiću uručena dva cvijeta – bosanski ljiljan kao znak zahvalnosti za njihov doprinos u odbrani zemlje.

Moderator tribine bio je Esmir-ef. Hasanović, koordinator tuzlanske Mreže mladih.

Kaside su izvele članice Mreže mladih Amna Hasić i Amina Hadžimehmedović.