Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u četvrtak 24. juna 2021. godine muftiju bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića i njegove saradnike.

Razgovarano je o misiji i radu dvaju muftijstava, te su razmijenjena iskustva u pogledu razvoja povratničkih medžlisa i sredina gdje su počinjeni Genocid i strašni zločini. S posebnom pažnjom razgovarano je o obilježavanju godišnjica stradanja muslimana Bošnjaka u Srebrenici i Prijedoru.

Muftije Fazlović i Kudić ovom prilikom su, zajedno sa svojim saradnicima, posjetili Behram-begovu medresu i medžlise Tuzla, Srebrenik i Gradačac, gdje su obišli džamije i druge znamenitosti u ovim gradovima.

U petak 25. juna, za goste je organizirana posjeta medžlisima Srebrenica i Bratunac, obilazak šehitluka Memorijalnog centra u Potočarima kod Srebrenice i šehidskog mezarja Veljaci u Bratuncu.

Muftija Kudić je predvodio džuma-namaz na musalli Memorijalnog centra u Potočarima, a pored džematlija iz Podrinja džumi su prisustvovali i studenti Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću. Za sve goste je organiziran obilazak Memorijalnog centra gdje su imali priliku pogledati dokumentarni film, arhivske i izložbene postavke.

U posjeti Muftijstvu tuzlanskom bili su i saradnici muftije Kudića: Haris-ef. Veladžić, rukovodilac Službe za vjerska pitanja i obrzaovanje, Sabahudin-ef. Begić, rukovodilac Službe za finansijske, pravne i administrativne poslove i Nazif-ef. Horozović, saradnik za medije.