Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u nedjelju 13. augusta ove godine boravio je u Gradačcu. Povod za ovu posjetu je bila tragedija koja se dogodila u ovome gradu u petak 11. augusta, kada su ubijene tri osobe, a tri ranjene, i kada je i sam ubica izvršio samoubistvo.

Muftija se najprije susreo s džematlijama u gradskoj džamiji Husejnija, a potom i s glavnim imamom Nusret-ef. Kujrakovićem i predsjednikom Medžlisa IZ-e Gradačac Hasanom Omerovićem. Susretu u sjedištu Medžlisa su prisustvovali i predstavnici Gradske uprave Gradačca.

Tokom ovih susreta, muftija Fazlović je naglasio da je ovaj teški zločin unio duboku tugu i bol među ljude i u samom Gradačcu, ali i širom Bosne i Hercegovine.

– Ova sredina je poznata kao mjesto u kojem žive mirni, dobri i vrijedni ljudi, koji drže do svoje vjere i svoga odnosa prema temeljnim ljudskim vrijednostima, među kojima je život najveća vrijednost. Stoga je ovaj zločin veliko iskušenje, koje valja prebroditi i u kojem se mora iskazati veliko strpljenje i solidarnost s porodicama žrtava, ali i sa svim dobrim ljudima koji ovdje žive. I kao ljudi i kao vjernici uvijek moramo biti na strani onih kojima je život ugrožen. U ovom trenutku su naše dove i naše misli sa žrtvama i njihovim porodicama. Molimo Uzvišenog Allaha da im da snage, poručio je muftija Fazlović u Gradačcu.