Svoje čestitke uputio je i njihovom muhafizu hafizu Mirnesu Spahiću

U Behram-begovoj medresi u Tuzli je u srijedu 2. decembra 2015. godine muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio dvoje novih mladih hafiza iz Behram-begove medrese Medinu Hamzabegović i Mustafu Mujkića. Njih dvoje su nedavno položili ispit hifza pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Muftija Fazlović je tokom ovoga susreta istakao da se u Muftijstvu tuzlanskom na ovaj način upriliči susret sa svim novim hafizima, kako bi se njihov veliki uspjeh istakao i izravno im se uputile čestitke i poželio uspjeh u životu. Podsjetio ih je da uz ovo priznanje dolazi i velika odgovornost. Svoje čestitke uputio je i njihovom muhafizu hafizu Mirnesu Spahiću. Iskazane su i želje da se na planu učenja hifza Kur'ana radi još intenzivnije. Na kraju im je uručio priznanja u ime Muftijstva tuzlanskog.

Hafiza Medina Hamzabegović je studentica Filozofskog fakulteta u Tuzli, Odsjeka za pedagogiju i psihologiju, a hafiz Mustafa Mujkić je student Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Oboje su završili Behram-begovu medresu u Tuzli.

Prijemu su prisustvovali i Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese, i hafiz Mirnes Spahić, muhafiz ovo dvoje mladih hafiza.

{gallery}0412150{/gallery}