General je iznio i plan aktivnosti podrške Maršu mira, koji će biti organiziran u okviru obilježavanja 20. godišnjice Genocida u Srebrenici

Brigadni general Kenan Dautović, komandant 5. pješadijske brigade Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, i Sejdalija-ef. Hrnjić, vojni imam, posjetili su 30. aprila ove godine, u njegovom uredu, Vahida-ef. Fazlovića, muftiju tuzlanskog.

Muftija Fazlović je iskazao zahvalnonst na posjeti i generala Dautovića je upoznao s radom Islamske zajednice na ovom području, kao i ustavnim promjenama u Islamskoj zajednici. Akcentirao je rad Islamske zajednice u povratničkim džematima, gdje je neophodno posebno posvetiti pažnju pravima ljudi, njihovoj sigurnosti i ekonomiji.

General Dautović je prenio muftiji Fazloviću informacije o stanju vjerskog života muslimana u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, naročito  u 5. pješadijskoj brigadi. Upoznao je muftiju i s planom aktivnosti logističke podrške ovogodišnjem Maršu mira koji će biti organiziran u okviru obilježavanja 20. godišnjice Genocida u Srebrenici.