Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović i muftija travnički Ahmed-ef. Adilović u petak, 22. septembra 2023. godine, razgovarali su o iskustvima i saradnji dvaju muftijstava.

Muftija Fazlović se zahvalio muftiji Adilović na ovoj posjeti, a posebno na njegovom revnosnom odnosu prema Srebrenici i predvođenju džuma-namaz na musalli šehitluka u Potočarima. Istakao je važnost učešća učenika naših medresa u ovom ibadetu, te njihov boravak u Srebrenici i Podrinju.

Ovom prijemu u Muftijstvu tuzlanskom prisustvovali su direktori travničke i tuzlanske medrese Dževdet Šošić i Ahmed Hatunić, kao i članovi Muftijstva tuzlanskog Mensur Husić, Dženan Rahmanović, Samir Buljubašić i Muhamed Hasanspahić.

Posebna tema razgovora bila je razmjena iskustava u radu dvaju medresa. Istaknuta je važnost konitinuirano dobre saradnje Behram-begove medrese u Tuzli i Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku u pogledu unaprjeđenja rada ovih ustanova.

Muftija Ahmed-ef. Adilović će danas predvoditi džuma-namaz i govoriti hutbu na musalli šehitluka u Potočarima. Ovom ibadetu će zajedno s džematlijama Podrinja prisustvovati i grupa učenika Elči Ibrahim-pašine medrese.