U petak, 9. februara ove godine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović klanjao je džuma-namaz s džematlijama džemata Solina, Medžlis Islamske zajednice Tuzla. Muftija je ovom prilikom džematlijama čestitao ostvarene rezultate na razvijanju vakufa, uređenju džamije i pratećih prostora za odvijanje vjerskog života i edukacije u ovom džematu.

U hutbi koju je kazivao u ovom džematu, muftija Fazlović je naglasio posebnu vrijednost mubarek dana i noći koji najavljuju skori dolazak mjeseca ramazana.

– Ovih dana i noći smo u jednom posebnom miradžskom duhovnom stanju, jer smo obilježili događaj kojim je odlikovan Muhammed, alejhi selam. A čime je odlikovan Poslanik, alejhi selam, i mi smo odlikovani, dijelimo to s Poslanikom. Zato u ovim danima i vremenu kada dublje razmišljamo i sagledavamo sunnet Muhammeda, alejhi selam, osjećamo duhovno ushićenje, pojedinačno ali i u našim porodicama i džematima. Zahvalni smo Allahu, dželle šanuhu, na ovako plemenitim mislima i osjećajima. To je veličina našeg Gospodara Allaha, dželle šanuhu, i ljepota našeg dini-islama, poručio je muftija.

Nakon džuma-namaza muftija Fazlović i glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović o aktivnostima u ovom džematu razgovarali su s imamom Sanel-ef. Hodžićem.