Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je iftaru koji je Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Tuzla priredila u nedelju 27. maja 2019. godine.

Iftaru u kompleksu džamije Tevba u Gornjim Čaklovićima prisustvovali su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović, prof. u Behram-begovoj medresi Idriz-ef. Memić, hafiz Abdullah Kapo, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog, imami, mladi iz Tuzle i grupa mladih iz Janje.

Muftija Vahid-ef. Fazlović je kazao da je ramazani-šerif posebno važan mjesec u kojem se naše duše čiste i u kojem se duhovno usavršavamo, te da mladi, bez obzira na njihove godine, mogu biti duhovno jako zreli. Mnogo je bosanskih porodica u kojima u vjeri i moralu prednjače mlađi, istakao je Muftija, te je posebno naglasio važnost treće trećine ramazana.

Prisutnima su se obratili i glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, hafiz Abdullah Kapo i Esmir-ef. Hasanović, koordinator za rad s mladima MIZ Tuzla.

Prije teravih-namaza predavanje je održao Idriz-ef. Memić, profesor u Behram-begovoj medresi. Priređen je i program koji su izveli učenici i učenice Behram-begove medrese, a koji je dio Medresinog ovogodišnjeg ramazanskog programa Autobus prijateljstva.

O organizaciji iftara i gostoprimstvu velikom broju mladih pobrinuli su se imam Jasmin-ef. Nedimović i džematlije ovog džemata.