Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u petak 31. augusta, zajedno sa gavnim imamom MIZ Kalesija Enver-ef. Alićem, predsjednikom IO Medžlisa Muhamedom Alićem, projektantom Huseinom Dropićem, predstavnicima glavnog izvođača radova i članovima Građevinskog odbora, obišao gradilište džamije u Dubnici.

U Dubnici su u toku završni radovi na izgradnji objekta Džamije sa edukativnim centrom i kućom imama “Vakuf Abdullah Muhammed Mominah”. Vakifi su sin r. Abdullaha Muhammeda Mominaha NJ.E. Hani Abdullah Mominah, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini, kao i njegova majka, braća i sestra. Vakif zemljišta na kojem je izgrađen ovaj kompleks je Suljo Arnaut.  

Pored džamijskog prostora izgrađeni su i abdesthane, mektebska učionica, prostor za druženje, čajna kuhinja, kotlovnica, gasulhana i imamski stan. U narednom periodu radit će se na završetku unutrašnjeg uređenje, kao i na uređenju pristupnog puta, parkinga i zelene površine.

Muftija Fazlović je prisustvovao i sjednici Građevinskog odbora, te je izrazio zadovoljstvo zbog izgradnje ovog kompleksa, kao i kvalitetom izvedenih radova.