Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u ponedjeljak, 13. juna 2022. godine, Medžlis Islamske zajednice Čelić i tom prilikom obišao poplavljena područja.

Muftija Fazlović je održao sastanak s općinskim načelnikom Admirom Hrustanovićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Mustafom Ljaljićem.

Poplava koja je zadesila Čelić prije nekoliko dana načinila je izuzetno veliku štetu. Uništena je polovina plasteničkih kapaciteta u kojima se uzgajaju jagode i druge kulture. Velika je šteta prouzrokovana na stambenim objektima, putnoj komunikaciji i privrednoj infrastrukturi, ali što je najvažnije nisu bili ugroženi ljudski životi.

Muftija Fazlović je podsjetio da smo na ovom području imali slične nevolje 2014. godine, te se zahvalio svima koji su u proteklim danima nesebično pomagali stanovništvu poplavljenih naselja. Uputio je poziv odgovornima na svim nivoima vlasti da se što prije uključe i maksimalno pomognu oporavak Čelića.

Zajedno s glavnim imamom Džemal-ef. Šadićem i predsjednikom Salihom Karamovićem muftija Fazlović je posjetio i džemate Džihani i Brnjik kao i pojedine porodice na čijim imanjima je načinjena velika šteta.