Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović održao je u petak, 2. septembra 2022. godine, hutbu na musalli šehitluka Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

U hutbi je muftija Fazlović istakao važnost džuma-namaza koji se već godinama obavlja na musalli u Potočarima.

– To je jedinstvena i posebna džuma na musalli šehitluka Genocida. Važno nam je što ovdje dolazi naša ulema iz cijele Bosne i Hercegovine, iz cijele Islamske zajednice, zajedno sa svojim džematlijama, kazao je muftija Fazlović. Poručio je da smo u ovim danima došli do jednog važnog početka, početak nove školske godine.

– Naša djeca su naša nada, naša budućnost. Ovdje gdje mi trenutno boravimo, u Potočarima, hvala Bogu, rađaju se djeca. Dosta je ovdje školaraca, imaju dobru školu i smještaj zahvaljujući dobrim ljudima koji su im olakšali dolazak do škole. Sve nam je to dobro poznato. U našoj Srebrenici se rađaju djeca, odrastaju, uče i pripremaju se za svoju sudbinu, svoj život u našoj lijepoj domovini Bosni i Hercegovini, kazao je Muftija te je istakao da u Memorijalni centar Srebrenica-Potočari, na ove ali i druge šehitluke, dolazi sve više mladih ljudi, učenika i studenata.

– Desetine hiljada mladih ljudi, učenika i studenata, svake godine dođu na ovo mjesto. Činit ćemo to još snažnije i organizavanije. Nagovještaji su i kroz planove i programe naših škola i fakulteta da će to tako biti, ako Bog da, kazao je Muftija.

Muftija Fazlović je džematlijama na musalli šehitluka Memorijalnog centra u Srebrenica-Potočari prenio današnju hutbu reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića.