Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u petak, 25. februara 2022. godine, održao je hutbu u džamiji Behram-begove medrese.

Na početku hutbe muftija Fazlovć je ukazao na važnost Lejletul-miradža i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji nam dolaze u narednim danima.

„Prekosutra je noć Miradža. Bit će to prilika da iz perspektive doživljaja i razumijevanja Poslanikovog, alejhisselam, miradža pogledamo na našu stvarnost. Miradž je milošću Gospodara svjetova priskrbio Poslaniku islama veliku duhovnu snagu i samopouzdanje iz čega ove vrijednosti trajno baštine i svi njegovi sljedbenici.

Današnju hutbu vezujemo i za veliku blagodat domovine čiji su temelji nezavisnosti osigurani 1. marta 1992. godine. Zahvalni smo Gospodaru svjetova na tome. Našu zahvalnost dugujemo generacijama koje su se izborile za nezavisnost domovine Bosne i Hercegovine i slobodu našeg naroda i svih ljudi koji žive u ovoj zemlji. Molimo Allaha, dželle šanuhu, da nas učini dostojnim čuvarima naše domovine“, kazao je Muftija.

Muftija Fazlović je u okviru hutbe prenio poruku reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića.

Hutba reisu-l-uleme dr. Husein-ef. Kavazovića – Muftijstvo tuzlansko (muftijstvotz.ba)