Mutija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u petak, 29. aprila 2022. godine džemat Stupari, Medžlis Islamske zajednice Kladanj.

U ovom džematu muftija Fazlović je govorio hutbu u kojoj je istakao vrijednost ibadeta, a posebno dove, u mjesecu ramazanu.

“Nadamo se da je naš duhovni napredak na ovom ramazanskom putu veoma uspješan. S ramazanom nam je Allah, dž.š., darovao svekoliko dobro. Ramazan je milost Stvoritelja i Gospodara svjetova prema svjetovima koje je stvorio, a mi ljudi smo na posebnom mjestu.

Ovaj ramazan će proći i mi ćemo se nadati novom ramazani-šerifu. Molit ćemo Allaha, dž.š., da ga ponovo doživimo i da ponovo ubiremo plodove našega posta, namaza i mnogih drugih ibadeta. Ramazan prolazi ali u njemu smo stekli mnogo djela koja neće proći i koja imaju svoj trajni karakter. To je pečat ramazana na našoj duši”, kazao je muftija Fazlović.  Istakao je važnost dove koja ima poseban značaj u ramazanskim danima. U dovama zamolimo Allaha, dž.š, da naši ramazanski ibadeti budu kabul i da u našem životu i nakon ramazana ostanu njegovi standardi, poručio je muftija Fazlović.

Ovom prilikom Muftija je pohvalio vrijedan rad džemata Stupari i njihovog imama Melis-ef. Herića. Ovaj džemat nalazi se na magistralnom putu Tuzla- Sarajevo. Džematu Stupari pripadaju naselja Stupari Centar, Stupari Selo, Trnovače, Plane, Prijanovići i Crijevčići. Gradnja džamije u ovom džematu započela je upravo u mjesecu ramazanu 1997. godine, a džemat ima i druge vakufske objekte i dobru infrastrukturu za aktivnosti koje se realizuju.