Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, 21. septembra 2022. godine, održao je radni sastank s imamima Medžlisa Islamske zajednice Živinice. Ključna tema sastanka bila je predanost i angažiranost imama, muallima kako bi se ostvarili još bolji rezultati u mektepskoj pouci.

Muftija Fazlović je istakao značaj emaneta podučavanja ljudi vjerskim propisima i njihovo predvođenje u izvršavanju ibadeta. Poseban akcenat u svom obraćanju Muftija je stavio na rad u mektebima, podučavanju dini-islamu, te odgoju i obrazovanju najmlađih. Istakao je značaj islamske vjeronauke i potrebu stalne saradnje imama, muallima i vjeroučitelja. Muftija se zahvalio glavnom imamu i imamima na pregalaštvu u njihovoj misiji.

Glavni imama Karić je u svome obraćanju govorio je o vjerskom životu u Živinicama. Ukazao je na prilike i izazove s kojima se imami, muallimi susreću u svom radu.

Rukovodilac službe za vjerske poslove Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić govorio je o mektebu i tradiciji organiziranog podučavanja najmlađih dini-islamu na našem podneblju. Ukazao je na imperative koje savremeno doba postavlja pred naše imame, muallime i koji zahtijevaju promjenu paradigme, odnosno uspješnu sintezu tradicionalnog i modernog.

U znak zahvalnosti Muftijstvu tuzlanskom na podršci brojnim projektima ovoga medžlisa, glavni imam Sedin-ef. Karić je u ime MIZ Živinice muftiji Fazloviću uručio prigodnu zahvalnicu.