Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u petak, 1. aprila 2022. godine, Centar za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade” u Tuzli.

Direktorica Centra Jasmina Krivošija i njeni saradnici istakli su najvažnije projekte te izazove s kojima se suočavaju u radu, edukaciji, rehabilitaciji i podizanju kvaliteta života djece i mladih s invaliditetom i njihovih porodica. Direktorica se zahvalila muftiji Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom na svim vidovima podrške u radu Centra.

Muftija Fazlović je iskazao svoju podršku i zahvalnost svim uposlenicima Centra na njihovoj brizi o djeci i njihovim porodicama. Istakao je da će Muftijstvo tuzlansko, o ukviru svojih mogućnosti, i dalje podržavati i pomagati rad Centra ali će i inicirati razgovare s onima koji mogu mnogo više učiniti za ovakve centre. To se posebno očekuje od institucija čija je to obaveza.

Tokom ove predramazanske posjete, muftija Fazlović je obišao prostorije ovog centra te je razgovarao s roditeljima korisnika.

Susretu su prisustvovale Azra Fazlović, profesorica u Behram-begovoj medresi i Amina Đulović, stručna saradnica Muftijstva tuzlanskog.

Centar za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci nade” u Tuzli pruža djeci i roditeljima multidisciplinarne usluge edukacije, rehabilitacije i savjetovanja, kroz usklađeni timski rad. Svojim radom Centar obuhvata 182 korisnika, hronološke dobi od 0-28. godina svih stepena i kategorija ometenosti s područja cijelog Tuzlanskog kantona. Centar je 2019. godinu otvorio i svoje odjeljenje u Gradačcu u koji trenutno dolazi 30 njihovih korisnika.