Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, u petak, 2. oktobra 2020. godine, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Odžak. Tom prilikom muftija Fazlović je u džamiji u Odžaku održao hutbu u kojoj je još jedom izrazio taziju porodici i džematlijama ovog džemata povodom preseljenja na Ahiret glavnog imama Fahrudin-ef. Mujanovića.

„Zahvaljujem vam se što ste više od tri i po decenije bili saputnici Fahrudin-ef. Mujanoviću, rahmetullahi alejhi, vašem imamu s kojim ste izgradili jedan od naših najboljih džemata. Izgradili ste sve što je potrebno za jedan džemat, džamiju, islamski centar, i druge sadržaje koji su za dobrobit vas i vaše djece. Bili ste uz rahmetli Fahrdin-ef. i on uz vas i u najvećim iskušenjima koje smo doživjeli devedesetih godina“, kazao je Muftija. Istakao je da svi imamo veliki dug prema Fahrudin-ef., koji je bio jedan od najuglednijih imama u Islamskoj zajednici, te da džematlije ni u narednom periodu neće biti sami.

„Nemojte klonuti duhom, posustati u onome što su vaše obaveze u džematu. Pozivam vas da i dalje zajedno gradimo ovaj džemat, čuvamo jedinstvo Bošnjaka ovdje u Odžaku, kao i na svakom drugom mjestu“, poručio je muftija Fazlović.

Nakon džuma-namaza Muftija je održao sastanak sa uposlenicima Medžlisa Odžak. Sastanku je prisustvovalo i nekoliko članova Izvršnog odbora Medžlisa, kao i rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac i Muamer Zukić.

Razgovarano je o radu ovog medžlisa u narednom periodu.