Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u utorak, 5. aprila 2022. godine, Medžlis Islamske zajednice Vlasenica.

Ramazanska posjeta ovom medžlisu počela je obilaskom mesdžida u Gobeljama (džemat Cerska), a zatim je muftija Fazlović u džamiji u Cerskoj klanjao teravih-namaz i obratio se džematlijama.

“Neka mjesta u našoj domovini imaju svoj poseban značaj. Takvo mjesto je i Cerska. Naš narod je snažan narod a vi to svojim primjerom dokazujete. Hvala vam na vašoj istrajnosti. Mnogo ste uradili u proteklim godinama, želim to ovdje istaći. Večeras se želim posebno zahvaliti i svim Bošnjacima koji žive u cijelom svijetu i koji su uz vas u svim vašim aktivnostima”, kazao je muftija Fazlović.

Muftija Fazlović je tokom ove posjete razgovarao s glavnim imamom i predsjednikom Nurdin-ef. Grahićem i Zajimom Mahmutovićem, vakifom Begom Selimovićem, te vlaseničkim imamima i džematlijama.

Susretu s imamima i džematlijama u vlaseničkom džematu Cerska prisustvovali su profesor u Behram-begovoj medresi Idriz-ef. Memić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović i tuzlanski imami Memsudin-ef. Gobeljić, Esmir-ef. Hasanović i Sadif-ef. Mahmutović.

Imami i džematlije iz Vlasenice zahvalili su se na ovoj posjeti i podršci njihovim džematima. Istakli su veliku radost što su u mubarek-mjesecu ramazanu imali priliku da razgovaraju s muftijom Fazlovićem i gostima iz Tuzle. Susretu su prisustvovali vlasenički imami Ismir-ef. Ibrić (Rovaši), Muamer-ef. Jusupović (Cerska), Mustafa-ef. Berbić (Nova Kasaba), Mustafa-ef. Mekanić (Pomol) i Said-ef. Sejfić (Skugrići).