Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u četvrtak, 7. oktobra 2022. godine, medžlise Islamske zajednice Bijeljina i Janja.

Muftija Fazlović je u Bijeljini obišao vakufske parcele zasijane kukuruzom. Na ovom vakufskom dobru trenutno se obavlja berba kukuruza a prinosi su i ove godine dobri. Muftija je obišao i vakufsko dobro na kojem će se graditi garaže za poljoprivredne mašine koje posjeduje medžlis. Na ovoj parceli, uz podršku Islamske zajednice i plemenitih vakifa, planiran je još jedan iznimno važan projekt a to je izgradnja silosa za skladištenje usjeva s vakufskih parcela.

U Bijeljini je muftija Fazlović obišao vakufsku zgradu koja će nakon renoviranja i uređenja biti sjedište medžlisa. O radu MIZ Bijeljina Muftija je razgovarao s glavnim imamom Samir-ef. Camićem i predsjednikom IO Emirom Muslijem.

 

Isti dan Muftija je posjetio i Medžlis Islamske zajednice Janja gdje je razgovarao s glavnim imamom hafizom Omer-ef. Camićem i predsjednikom IO Husejnom Camićem. Tema razgovora bio je vjerski život u džematima ovog medžlisa, infrastrukturni projekti i briga o vakufima. Upriličen je i obilazak Topalovića vakuf gdje je u toku izgradnja administrativnog sjedišta MIZ Janja.

Muftija Fazlović je pohvalio vrijedan rad i stabilan razvoj džemata, te veliku brigu o vakufima rukovodstva i džematlija medžlisa Bijeljina i Janja. Posebno je istakao važnost nastojanja Bošnjaka u Semberiji da sačuvaju svoju zemlju i da njezine prinose unaprjeđuju.