Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u subotu 5. augusta Memorijalni centar Srebrenica u pratnji glavnog imama Damir-ef. Peštalića.

Muftija Fazlović je proteklih dana razgovarao s direktorom Memorijalnog centra Emirom Suljagićem a danas je posjetio ovu instituciju i razgovarao s njenim uposlenicima. U svojstvu predsjednika Savjetodavne radne grupe muftija se zahvalio direktoru i uposlenicima Memorijalnog centra na njihovom odgovornom obavljanju poslova u skladu s planovima ove institucije.

Svim uposlenicim je prenio selame i riječi podrške uvaženog reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića.

U razgovoru s pomoćnicom direktora Amrom Begić, te Edinom Ikanovićem i Ademom Mehmedovićem, koji su učestvovali u izradi „Izvještaja o negiranju genocida u Srebrenici 2023“, muftija je iskazao punu podršku njihovoj plemenitoj misiji i časnom poslu koji obavljaju na putu čuvanja istine.

– Ono oko čega ste vi zabrinuti svi smo zabrinuti. Na tom putu vi, vaše porodice i Memorijalni centar nikada niste sami. Nemoguće je ugasiti svjetlo istine negiranjem genocida a u čuvanju istine o genocidu nemjerljivu ulogu ima Memorijalni centar Srebrenica, institucija države Bosne i Hercegovine, kazao je između ostalog muftija Fazlović.