Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u srijedu, 11. maja 2022. godine, porodicu rahmetli Mustafa-efendije Mujkanovića, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Bratunac koji je prije trideset godina ubijen u logoru gdje je bio zatvoren i maltretiran zajedno sa svojim džematlijama.

Muftija Fazlović je istakao doprinos Mustafa-efendije Islamskoj zajednici i svome narodu. Kazao je da se s posebnom zahvalnošću i ponosom sjećamo Mustafa-efendije a naše veliko poštovanje iskazujemo i njegovoj porodici.

Članovi porodice su govorili o događajima iz 1992. godine, te su s muftijom Fazlovićem podijelili svoja sjećanja na Mustafa-efendiju. Zahvalili su se Islamskoj zajednici na organizaciji posebnog programa povodom trideset godina šehadeta Mustafa-efendije i na svemu što se čini kako bi se sačuvalo sjećanje na ovog plemenitog alima.

Ovom susretu su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske posove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić, glavni imam MIZ Bratunac Elvir-ef. Hodžić i stručni saradnik Muftijstva Amina Đulović.