Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u petak, 29. oktobra 2021. godine posjetio je Medžlis Islamske zajednice Srebrenica. O vjerskom životu u Srebrenici, muftija Fazlović je razgovarao s glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa Damir-ef. Peštalićem i Faruk-ef. Hasanovićem.

Na musalli u Potočarima muftija Fazlović je predvodio džuma-namaz i održao hutbu u kojoj je podsjetio na riječi Muhammeda, a.s., u kojima se kaže da su muslimani braća. Muslimani neće ostaviti u nevolji, slagati i poniziti svoga brata. Muftija Fazlović je kazao da nema doba i generacije koja nije prošla kroz iskušenja. Uz Allahovu, dž.š., pomoć iskušenja će proći a mi ćemo se u njima ispravno postaviti. Naša srca će biti zagrijana u našoj vjeri a um razborit, poručio je muftija Fazlović, te je kazao da nas dini-islam uči da su muslimani po vjeri braća ali da su i svi ljudi braća i ni prema kome se ne čini zulum.

Muftija Fazlović je ovom prilikom istakao važnost džuma-namaza u Potočarima, te se zahvalio svim hatibima i brojnim džematlijama na njihovom obavljanju džume na ovoj musalli.

Džuma-namaz se na musalli u Potočarima obavlja već petu godinu. Ovaj ibadet predvode članovi Vijeća muftija, članovi Rijaseta, dekani naših fakulteta, direktori medresa, muderrisi, glavni imami i imami. U proteklih pet godine više hiljada džematlija su klanjali džuma-namaz na musalli u Potočarima, te je za njih organiziran i obilazak Memorijalnog centra. O protokolu obavljanja džuma-namaza brinu Muftijstvo tuzlansko i Medžlis Islamske zajednice Srebrenica.