Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je danas generalnog sekretara Generalnog sekretarijata za vakufe Države Kuvajt Naser El-Hameda, direktora Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini hafiza dr. Senaida Zajimovića i njihove saradnike.

Muftija Fazlović se ovom prilikom zahvalio narodu i Državi Kuvajt na mnogim važnim projektima koji su zajednički realizirani na području Muftiluka tuzlanskog.

Muftija tuzlanski, delegacija iz Kuvajta i predstavnici Vakufske direkcije danas će prisustvovati otvaranju Roditeljske kuće u krugu Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Na poziv Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“, Islamska zajednica u BiH se putem Vakufske direkcije aktivno uključila u obezbjeđivanje sredstava za ovaj projekat, a Država Kuvajt je osigurala najveći dio sredstava za izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli.

Tokom dana će biti upriličena i posjeta Behram-begovoj medresi gdje će gostima biti predstavljen rad ove škole i najvažniji infrastrukturni projekti.