Proteklih dana u zvaničnoj posjeti Islamskoj zajednici u BiH boravila je delegacija ispred Ministarstva vakufa i Generalne direkcije vakufa države Katar. Riječ je o uzvratnoj posjeti koja je rezultat nedavne radne posjete reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića, koji je na poziv Ministarstva vakufa i islamskih pitanja, sa delegacijom Islamske zajednice, boravio u Kataru. Delegaciju čine g. Halid el-Ganim, direktor Uprave za vjerska pitanja pri Ministarstvu vakufa i islamskih pitanja i g. Sad el-Kuvari, pomoćnik generalnog direktora Generalne direkcije vakufa.

Cilj posjete je obilazak i uvid u vakufske projekte koje je Islamska zajednica u BiH aplicirala kod navedenih institucija u Kataru, a riječ je o izgradnji nove zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici i završetku izgradnje džamije i Islamskog centra u Lukavcu.

U subotu, 28. aprila 2019. godine delegacija je boravila u Tuzli gdje ih je primio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. Prijemu u Behram-begovoj medresi je prisustvovao i direktor ove škole Ahmed-ef. Hatunić, sa saradnicima.

Gosti su imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima i radom Medrese, nakon čega je organizovana i posjeta gradilištu džamije i Islamskog centra u Lukavcu.

Muftija Fazlović se zahvalio delegaciji na posjeti Muftijstvu tuzlanskom, a posebno za podršku koja se očekuje za završetak izgradnje Islamskog centra u Lukavcu, koji je od velikog značaja za muslimane na ovome području.