Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je u petak, 23. februara 2024. godine, glavne imame i imama medžlisa Kozarac, Sanski Most i Prijedor.

Povodom obilježavanja 15. februara, dana kada je 1572. godine obznanjena Gazi Turali-begova vakufnama, Medžlis Islamske zajednice Tuzla već nekoliko godina ugosti glavne imame i imame iz drugih medžlisa koji održe hutbe u tuzlanskim džamijama.

Muftija Fazlović je izrazio podršku i zahvalnost imamima ovih medžlisa na istrajavanju u misiji Islamske zajednice koja se, u veoma složenim i otežanim uslovima, odvija u važnim centrima i džematima povratka Bošnjaka. Muftija je naglasio lijepu saradnju Medžlisa IZ Tuzla s medžlisima u Krajini, te se zahvalio imamima što će danas kazivati hutbe u tuzlanskim džamijama.

Džuma-namaz će u džamijama u Tuzli predvodit i hutbu kazivati glavni imam MIZ Kozarac Amir-ef. Mahić (Džamija „Kralj Abdullah“), glavni imam MIZ Sanski Most Mirza-ef. Žerić (Čaršijska džamija), glavni imam MIZ Prijedor Benjamin-ef. Hodžić (Gazi Turali-begova džamija) i imam Čaršijske džamije u Prijedoru Omer-ef. Redžić (Amber-hatun džamija).

Prijemu su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić i glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović.