Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je u ponedjeljak, 8. maja 2023. godine, pobjednike regionalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke. Prijemu su prisustvovali njihovi profesori i rukovodilac Služba za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić.

Muftija Fazlović je čestitao učenicima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima istakavši da je važno da se mladi uzdižu u svojoj bogobojaznosti, odgoju i moralu. Naglasio je da Islamska vjeronauka oplemenjuje ličnost i ljudski život. Pozvao je učenike da nastave vrijedno raditi jer se istinski uspjeh može postići samo trudom i radom. Veoma značajna je uloga njihovih vjeroučitelja, koji su im veliki oslonac i podrška. Među njima su vjeroučitelji sa velikim iskustvom, koji iz godine u godinu bilježe zapažene rezultate, kazao je muftija Fazlović.

Tokom ovog prijema, dr. Husić je predstavio takmičare i njihove mentore, te je govorio o postignutim rezultatima na regionalnom takmičenju.

Vjeroučitelji su se zahvalili muftiji Fazloviću i Muftijstvu tuzlanskom na podršci u njihovom radu te su govorili o njihovim nastavničkim iskustvima. Najuspješniji takmičari na regionalnom takmičenju iz osmog i devetog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole: Zekerija Salihović, Hadi Ćurtović, Hanadi Subašić, Nadira Subašić, Zerina Selimbašić, Lejla Sinanović, Merima Islamović, Saliha Čačković i Lamija Smajić, predstavljat će Muftijstvo tuzlansko na državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke.