Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je u petak 25. augusta ove godine predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji muftiju Nevzet-ef. Porića.

Muftija Fazlović je ovom prilikom iskazao zahvalnost Mešihatu Islamske zajednice u Sloveniji na organiziranju različitih projekata i događaja kojima se u Republici Sloveniji nastoji čuvati istina o genocidu u Srebrenici. Posebno se zahvalio muftiji Poriću što će i ove godine predvoditi džuma-namaz na musalli šehitluka u Potočarima. Istakao je važnost učešća mladih iz Slovenije u ovom ibadetu, te njihov boravak u Srebrenici i Podrinju.

Tokom prijema je razgovarano o misiji i radu dvaju muftijstava te različitim vidovima saradnje.

Muftija Porić će danas predvoditi džuma-namaz i govoriti hutbu na musalli šehitluka u Potočarima. Ovom ibadetu prisustvovat će i grupa mladih iz Slovenije. Mladi s područja cijelog Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji posjetit će Memorijalni centar u Srebrenici, razgovarati s preživjelim žrtvama genocida, majkama i mladima Podrinja. Njima su tokom tri dana koliko će boraviti na području Muftiluka tuzlanskog, domaćini Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog i Behram-begova medresa.