Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je, u petak 20. jula, predstavnike međunarodne humanitarne organizacije Sharjah Charity International iz Ujedinanjenih Arapskih Emirata.

Delegaciju ove organizacije su predvodili generalni sekretar Sultan Ali Almuheiri, potpredsjednik Upravnog odbora Ibrahim Muhamed Al-Shamsi i direktor Ureda za projekte Muhamed Hamdan Al-Shkeli. Prisutni su bili i predstavnici Međunarodnog foruma solidarnosti Emmaus, koji intenzivno sarađuju s ovom međunarodnom organizacijom u Bosni i Hercegovini.

Muftija Fazlović se zahvalio predstavnicima organizacije Sharjah Charity International na njihovoj posjeti, te je istakao važnost projekata koje realiziraju na području sjeveroistočne Bosne. Muftija je uručio i zahvalnicu ovoj organizaciji za realizaciju projekata izgradnje mesdžida u naseljima Sebiočina, Burnice, Serhatlije, Lendici, Tinja, Arnauti i Glumina.

Generalni sekretar ove organizacije Sultan Ali Almuheiri se zahvalio Muftiji na prijemu i najavio podršku projektu izgradnje vakufske kuće u Novoj Kasabi u Medžlisu Vlasenica.