Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je u petak, 30. decembra 2022. godine, Dinu Ćorovića, profesora fizike u Behram-begovoj medresi i učenike ove škole Muhameda Numanovića i Huseina Jašića.

Prijemu koji je upriličen povodom  izuzetnih postignuća iz fizike koje su ostvarili ovi učenici i njihov profesor, prisustvovao je direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić.

Na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja je održana u julu ove godine, među 368 takmičara iz 75 država, Bosnu i Hercegovinu je uz još četvoricu učenika iz drugih srednjih škola predstavljao Muhamed Numanović. Nakon Državnog takmičenja učenika srednjih škola iz fizike Numanović se uspio plasirati na olimpijadu te je tako Behram-begova medresa već drugu godinu imala svog predstavnika na ovom međunarodnom takmičenju. Numanović je učenik drugog razreda Medrese, a nedavno je primio priznanje i nagradu za učenje i ostvarene rezultate Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke.

Zapažene rezultate imao je i Husein Jašić koji je na takmičenju učenika srednjih škola Federacije Bosne i Hercegovine iz fizike, iz oblasti Mehanika i termodinamika, zauzeo prvo mjesto. Jašić je učenik trećeg razreda Medrese te ostvaruje zapažene rezultate i na takmičenjima iz matematike.

Muftija Fazlović je čestitao direktoru Hatuniću, profesoru Čoroviću, učenicima Numanoviću i Jašiću na uspjesima koje postižu. Istakao je velike rezultate Behram-begove medrese a posebno vrijedan rad učenika i njihovog profesora Ćorovića. Učenicima je poželio mnogo uspjeha u njihovom daljem školovanju.