Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je u četvrtak 17. februara 2022. godine redovnoj sjednici Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Tuzla koja je održana u Centru za mlade Tušanj.

Muftija Fazlović je u svome obraćanju istakao da su skupštine medžlisa prilika da se džematlije, članovi skupštine, okupe i poslušaju izvještaje o radu, te da iskažu svoje ideje i sugestije. Islamska zajednica teži da, pored nosilaca vjerskog autoriteta i službenika, naše džematlije budu što više uključeni u rad Zajednice. Muftija Fazlović se zahvalio članovima skupštine na njihovom doprinosu, te je pohvalio rad Medžlisa IZ Tuzla, njegovih imama i uposlenika.

Sjednici je prisustvovao i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog Muamer Zukić.

Prezentirani su godišnji izvještaji o radu službi Medžlisa Tuzla za proteklu 2021. godinu, te su predstavljeni planovi s općim smjernicama za rad u 2022. godini.

Izvještaje i planove prezentirali su glavni imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Izvršnog odbora prof. dr. Amir Karić, sekretar Medžlisa Tuzla mr. Dženan Rahmanović i šef računovodstva Azra Kovačević.

Članovi Skupštine su nakon konstruktivne diskusije i niza prijedloga jednoglasno usvojili izvještaje i planove.