Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je, u srijedu 13. juna 2018., prisustvovao završetku hafiske mukabele u džamiji Kralj Abdulah u Tuzli.

Tokom ramazana u džamijama širom Muftiluka tuzlanskog učene su mukabele. Učili su ih imami, najbolji učači u džematu ali i polaznici mektebske nastave, dok su prisutni pratili i na taj način unaprjeđivali svoje učenja Kur'ana. Ramazanske mukabele bile su izuzetno posjećene, posebno one koje su učili hafizi.

Na području Muftiluka tuzlanskog, tokom ovog ramazana, učeno je devet hafiskih mukabela u šest gradova.
Osam mukabela učili su hafizi, a u Gazi Turali-begovoj džamiji u Tuzli hafisku mukabelu su učile hafize. Završetku ove mukabele prisustvovala je Azra Fazlović, profesorica u Behram-begovoj medresi.

U Tuzli je pored hafiske mukabele u džemiji Kralj Abdulah i Gazi Turali-begovoj džamiji učena i hafiska mukabela u Čaršijskoj džamiji. Njenom završetku je prisustvovao glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Glavni imami, imami kao i veliki broj džematlija prisustvovali su završetku hafiskih mukabela u Brčkom, Gradačacu, Gračanici, Srebreniku i Živinicama.