Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je, u četvrtak 6. decembra 2018. godine, posjetio Školu Kur'ana za djecu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, koja već pet godina djeluje u džamiji Kralj Abdulah.

Muftija Vahid-ef. Fazlović i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead-ef. Seljubac o radu Škole razgovarali su sa glavnim imamom MIZ Tuzla hfz. Ahmed-ef. Huskanovićem, imamom džamije hfz. dr. Edin-ef. Peštalićem, muallimom Edib-ef. Avdićem i polaznicima Škole.

Edib-ef. je govorio o pojedinačnim uspjesima u učenju Kur'ana napamet polaznika ove Škole, koji učestvuju i na brojnim takmičenjima gdje ostvaruju zapažene rezultate. Istaknuta je velika posvećenost u radu s djecom, ali i spremnost da se ulože još veći napori kako bi se povećao broj djece koja su uključena u ovaj program i njihova redovnost. Časovi se održavaju svaki dan, a posebna pažnja i termini posvećeni su starijim uzrastima polaznika među kojima ima i onih koji su na putu da postanu hafizi.

Muftija Fazlović je u razgovoru s djecom istakao važnost njihovog učenja Kur'ana, te im je poručio da istraju na putu na kojem se uče riječi najljepše Knjige. Pohvalio je strpljiv rad muallima, te podršku koju djeci pružaju njihovi roditelji i Medžlis Tuzla.