Tokom ovih susreta razgovaralo se o vjerskom životu muslimana na području Medžlisa IZ Kalesija, aktualnoj problematici, kao i o budućim aktivnostima

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u srijedu 23. decembra 2015. godine je posjetio Medžlis Islamske zajednice Kalesija.

Tokom ove posjete u Medžlisu se susreo s glavnim imamom, imamima, predsjednikom i članovima Izvršnog odbora. Tokom ovih susreta razgovaralo se o vjerskom životu muslimana na području Medžlisa IZ Kalesija, aktualnoj problematici, kao i o budućim aktivnostima.

U Općini Kalesija muftija Fazlović se susreo s Ismetom Mešićem, vršiocem dužnosti načelnika. Mešić ga je upoznao s aktuelnostima na području Kalesije, kao i s planovima za naredni period.

Radna posjeta MIZ Kalesija završena je prisustvom centralnoj mevludskoj svečanosti povodom rođenja Muhammeda, a.s., koja je održana nakon akšam-namaza u Donjim Vukovijama. Ovim povodom mevlud su proučili polaznici mektebske nastave u Donjim Vukovijama, a prigodna obraćanja su imali muftija Vahid-ef. Fazlović, dr. Sead-ef. Seljubac i Enver-ef. Alić. Oni su govorili o značaju slijeđenja Muhammeda, a.s., i prakticiranju njegovog sunneta u životima vjernika.

{gallery}2612150{/gallery}