Adaptira se i oprema mektebska učionica za potrebe gradskog džemata i završava zgrada Medžlisa Modriča; sanira zgrada Medžlisa Bosanski Šamac nakon požara; u Gradačcu gradi spomen-obilježje Armiji RBiH

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u srijedu 29. marta ove godine posjetio je posavske medžlise Modriču, Bosanski Šamac i Gradačac.

Tokom ove posjete muftija Fazlović se susreo s glavnim imamima i predsjednicima medžlisa koji su ga informirali o aktuelnostima na svome području, kao i planovima za naredni period, posebno u radu s mladima i polaznicima mektebske nastave. Ostvaren je uvid u adaptaciju i opremanje mektebske učionice za potrebe gradskog džemata i završetak radova na zgradi Medžlisa Modriča, te sanaciju radova nakon požara na zgradi Medžlisa Bosanski Šamac. U Azizija džamiji sastao se i s džematlijama Bosanskog Šamca.

Boravak u ovim krajevima Muftiluka muftija tuzlanski iskoristio je i za posjetu poljoprivrednoj zadruzi „Tarevci“, koja od 2004. godine pomaže povratnicima u samoodrživom povratku plasiranjem njihovih poljoprivrednih proizvoda na tržište.

U Gradačcu se susreo i s predstavnicima lokalne Patriotske lige, koji na lokalitetu Jasenica grade spomen-obilježje braniocima Bosne i Herecegovine, pripadnicima Armije RBiH.