Područje Teočaka tokom protekle sedmice u dva navrata je zadesilo veliko nevrijeme. Posebno velika šteta načinjena je u Sniježnici. Tim povodom muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u petak 16. juna 2023. godine posjetio Medžlis Islamske zajednice Teočak.

Muftija Fazlović se sastao s imamima ovog medžlisa koji su ga upoznali sa stanjem u svim džematima nakon teškog nevremena, kao i koracima koji su do sada poduzeti kako bi se što prije sanirala šteta.

Upriličen je i susret muftije Fazlovića s načelnikom Općine Teočak Tajibom Muminovićem. Načelnik Muminović je upoznao muftiju sa stanjem na području ove općine istakavši da je najveću štetu pretrpjela putna komunikacija, jedan broj privatnih objekata i mezarje u Sniježnici. Naglašena je potreba što bržeg saniranja nastalih šteta ali kvalitetnog rješavanja uzroka sve češćeg bujičnog plavljenja ovog područja.

Isti dan, muftija Fazlović je posjetio džemat Sniježnica gdje se prije džuma-namaza susreo s džematlijama ovog džemata. Muftija je tom prilikom džematlijama prenio riječi podrške reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića. Naglasio je da se u kušnjama prije svega oslanjamo na Allaha, dž.š., a zatim i jedni na druge.

– U iskušenjima pokazujemo snagu vjere, strpljivosti i zajedništva. Važno je da su u Teočak došli mnogi naši zvaničnici. Vi ste vrijedni ljudi i brinete se o sebi ali kada nastupe kušenje ugroženima se mora pružiti pomoć. Naročito to očekujemo od institucija naše države, kazao je muftija Fazlović, istakavši da će Islamska zajednica pomoći saniranje mezarja u Snježnici.

Muftija Fazlović je i prije sedam dana, odmah nakon saznanja o velikom nevremenu, obišao najteže poplavljena područja Medžlisa Islamske zajednice Teočak.