Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, 16. novembra 2022. godine, uručio je dekret Reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Redži-ef. Mehanović, novom glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Modriča.

Muftija Fazlović je izrazio očekivanje da će Redžo-ef. Mehanović biti odgovoran u svome radu kao glavni imam, ukazavši na njegovo dosadašnje zalaganje i rezultate na poslovima imama i muallima. Muftija se ovom prilikom zahvalio dosadašnjim glavnim imamima Osman-ef. Mulahuseinoviću i Safet-ef. Karahmetoviću na obavljanju ove časne dužnosti u Medžlisu IZ Modriča.

Redžo-ef. Mehanović je rođen 1981. godine u Gradačcu. Devetnaest godina je uspješno obavljao poslove imama, hatiba i mualima u Tarevcima, najvećem džematu u Modriči. Kao imam značajno je doprinosio povrataku Bošnjaka u bosanskohercegovački entitet RS.

Ovom svečanom činu su prisustvovali članovi Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić i Muhamed Hasanspahić, direktor Behram-begove medrese dr. Ahmed Hatunić i imami Medžlisa IZ Modriča.