Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović posjetio je u srijedu, 25. maja 2022. godine, Medžlis Islamske zajednice Zvornik. U zvorničkom džematu Kraljevići održana je svečanost na kojoj je muftija Fazlović uručio dekret Reisu-l-uleme novom glavnom imamu hafizu Izet-ef. Salkanoviću.

Muftija Fazlović se ovom prilikom zahvalio dosadašnjem glavnom imamu Haris-ef. Mustajbašiću na dostojnom obavljanju ove časne dužnosti. Naglasio je da je Haris-ef. svojom pronicljivošću, strpljivošću i lijepim ahlakom uspio da dobro obavi svoju misiju.

Muftija Fazlović je uručio dekret Reisu-l-uleme novom glavnom imamu Medžlisa IZ Zvornik hafizu Izet-ef. Salkanoviću koji će u narednom periodu brinuti o vjerskom životu u ovom medžlisu. Muftija je izrazio očekivanje da će hafiz Salkanović biti odgovoran u svom radu kao glavni imama, ukazavši na njegov dosadašnji vrijedan rad i zalaganje na poslovima koje je obavljao.

Hafiz Izet-ef. Salkanović je rođen u Teočaku od oca Ifeta i majke Hašime. Završio je Behram-begovu medresu u Tuzli i diplomirao na Univerzitetu Al-Azhar. Pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 2019. godine je položio hifz.

Svečanosti su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić, kao i svi imami ovog medžlisa.